070-598 69 86 info@rothlindberg.se

Mer om mig, David

SEO-expert, marknadsföringsstrateg, entreprenör...

Vad mer än Sökmotoroptimering gör jag egentligen?

Genom åren har jag hjälpt företag på många olika sätt, alltifrån med att starta nya kontor, bygga upp säljstyrkor, hjälpt dom med marknadsföring, byggt hemsidor, fyllt innehåll och så vidare. Och så förstås har jag hjälpt en massa företag att hamna högt upp på Google, det är jag en riktig fena på.

Sälja, marknadsföra, skriva, bygga upp – Får jag vara kreativ spelar det ingen roll !

Jag vet inte riktigt vad som lockar mig med just marknadsföring, men förmodligen har det att göra med att det tilltalar min kreativa ådra. Redan från min första riktiga anställning blev jag intresserad av hur företaget annonserade, var, när hur, och vad som fungerade och varför. Sedan dess har jag alltid försökt snirkla mig in, lärt mig mer, gjort mer, för att sedan ta på mig mindre och större uppdrag, och till slut lyckas få jobb inom information och marknad.

Under min sista fasta anställning var jag trött på att jobba åt andra, att tjäna pengar åt men få så liten del av det jag omsatte. Om man tycker att man är bra på något så borde man ju kunna göra det själv. Det var så ja tänkte. Jag tyckte att jag fick bra resultat och att hade blivit bra. Och på den vägen är det. Jag startade eget. Och det gick bra.

Föreläsningar, Kina, inspiration

Sen gör jag en del annat som att jag tar konsultuppdrag gällande Kina, främst inom import och export. Det där med Kina kan jag också rätt så bra. Jag talar hyfsat flytande kinesiska, har jobbat för kinesiska företag och har rest mellan Sverige och Kina fram och tillbaka i över 20 år. Föreläser gör jag också, gärna om sökmotoroptimering och digital marknadsföring, men också om Kina och om entreprenörskap.

Jag gillar att föreläsa får då kan jag inspirera och lära folk om möjligheter och om hur man vågar lyckas. Det krävs ett visst mod för att kunna slå sig fri och vara egen. I vårt samhälle formas vi mer till att bli följare. Vi lär oss tidigt hur viktigt det är att sitta ner tyst i skolbänken, lyssna, lära, lyda, Till att bli lyhörda medborgare som jobbar för andra. Jantelagen är stark. Vill man göra något eget möts man med konstiga blickar. Och sedan när man lyckas – med avundsjuka. Vårt samhälle uppmuntrar inte entreprenörer… eller att dagdrömma…

Resultatorienterad SEO-Ninja?

Marknadsföring har jag pysslat med sedan 2004, på heltid sedan 2008 med något års uppehåll och sedan 2011 under mitt eget företag, min firma, Firma David roth-Lindberg. Sökmotoroptimering började jag med 2009, så det är omkring 10 år sedan. Vad jag uppskattar särskilt just med SEO, eller sökmotoroptimering, är att man ser resultaten så snabbt. När man har jobbat som SEO-Ninja så länge som jag vet man närmast instinktivt hur Google kommer att reagera på det man gör och hur. Jag gillar att se resultaten och uppleva vilken skillnad de gör för mina samarbetspartners. Jag jobbar inte med SEO enbart för att få placeringar för sökord. Jag vill att mina kunder ska få in mer relevant trafik och göra fler affärer. Går det bra för mina kunder så går det bra för mig. Så enkelt är det. Jag gör allt vad jag kan för att få företag att synas, planerar närvaron på internet och i sociala medier, hittar på strategier och hjälper kunder att nå fram i mediebruset.

Film, konst, Kina

Egentligen är film min ”riktiga” bakgrund. Jag är halvt uppvuxen på filmhuset i Stockholm, redan sedan jag var mycket liten sprang jag omkring där, tittade på en massa filmklassiker som min pappa visade. Mina föräldrar var kulturmänniskor och konstnärer. Min far var lärare till yrket och var den första i Sverige som undervisade om film på högskolenivå. Han var med från början när filmhuset invigdes och var med om att bygga upp film som akademiskt ämne. Jag har läst film, både praktiskt och teoretiskt. Sedan hamnade jag i andra spår och har gjort så mycket annat. Men jag har undervisat i filmteori och genomfört en del kurser.

Kina är också ett av mina stora intressen. Jag har utövat Tai Chi över 30 år, så det är ett intresse jag haft länge. Jag studerade språket på universitetsnivå och har mer eller mindre pendlat fram och tillbaka mellan Sverige och Kina under mer än 20 år. Jag har hjälpt en del företag med import, skaffat fram översättare samt gjorde jag tillsammans med vänner i Kina lite försök med att exportera produkter från Sverige till Kina. Det gick bra men av olika anledningar blev vi tvungna att lägga projektet på is.