070-598 69 86 info@rothlindberg.se

Kunder / Case

Lite exempel på kunder, resultat och om hur jag arbetar
SÖKMOTOROPTIMERINGBLOGGEN

Kunder/Case


Walt Disney Nordic – Indeed – Stockholms Filmfestival – iGaming.com – Noble Entertainment  – STYLIGHT
– Website Planet


– Stockholms Filmskola – Bjornberry – VPNmentor – Rapsodine – Elegant – SCIFIshop –

 

Förmodligen är jag den mest erfarna av alla SEO-experter i Sverige som jobbar självständigt som konsult med eget företag. De finns dom som har hållit på några år längre, men så gott som samtliga har tagit olika anställningar eller byggt upp större företag. Jag med mina 14 års erfarenhet av professionellt arbete av SEO trivs att jobba självständigt.

Under åren har jag jobbat med världsledande brands som Indeed (världens största och ledande jobbsökarsajt) och Indeed (Världens största och mest utbredda modesajt), gjort uppdrag för olika filmbolag och produktionsbolag, samt jobbat för några av världens största Affiliate Marketing-nätverk och framgångsrikt optimerat några av Europas allra mest inkomstbringande affiliate-sajter.

Genom olika jobba och uppdrag har jag genom åren haft äran att jobba för och lärt mig av några av världens främsta SEO-experter. Du kan alltså vara lugn – här har du en Senior SEO Konsult som spelar inom samma liga som världseliten inom sökmotoroptimering! 

Vill du också ha hjälp eller funderar du över vad just ditt företag skulle kunna göra bättre? Ring mig då för en halvtimmes gratis konsultation så svarar jag på dina frågor, ger jag dig lite tips och berättar hur du kan gå vidare med just din hemsida!

“Tack för att ni vill samarbeta med oss”
– Miriam –
Walt Disney Nordic

”Your proactivity and the quality of the work
is very important to us”
Vasilije
Senior SEO Expert & Project manager
Webselense

”Tack för att ni vill samarbeta med oss”

– Miriam –
Walt Disney Nordic

”Ni gör ett toppenjobb!”

– Linda –
STYLIGHT

”You are doing an amazing job!”

– Ben –
Website Planet

”De bästa texterna jag sett”

– Pontus –
SEO Manager

”You do a great job.”

– Roberto –
VPNmentor

”Du är  bäst!”

– Madde –
Rapsodine

Case & resultat – Sökmotoroptimering, SEO

Låt mig visa genom ett par exempel hur jag har jobbat med två olika kunder.

– Resultaten kan komma att förvåna dig!

 

Case 1 SEO – Plus fem års samarbete

Så här kan det se ut när man jobbat länge med en kund. Det här är en kund jag jobbat med sedan mer än fem år sedan. Jag har fullt ansvar för hela sajtens SEO, on page, off page, content och tekniskt.

Graferna visar uppgången, hur det ut idag jämfört med fem år sedan. Här har vi tagit med drygt två hundra viktiga sökord. Som du ser går det inte lika brant uppåt under senaste året. Desto längre tid man jobbat med en sajt, desto svårare och tuffare blir det att fortsätta öka positionerna. Alla konkurrenterna jobbar ju också och Google justerar ständigt sina algoritmer. Men just den här kunden ligger faktiskt stadigt på dubbelt så många förstaplaceringar i Google och får dubbelt så mycket organisk söktrafik som sin närmaste konkurrent inom samma niche.

Den här kunden har flera hundra olika produkter och får nu omkring 40 tusen besök per månad enbart från organiska sökresultat i Google. Tillsammans med Adwords, sociala medier och övriga källor har sajten över 100.000 besökare per månad. Denna summa motsvarar alltså drygt 3300 besök per dag eller 12 miljoner besök per år.

Case 2 SEO – Ny kund 3 månaders arbete

Och så här är rätt typiskt för hur det kan se ut för en ny kund. Den här bilden visar tre månaders arbete. Kunder har haft sin sajt ett par år men aldrig lyckats få någon särskilt bra trafik till den. Han hade även anlitat andra som kallat sig SEO-experter men förståeligt nog har han inte varit nöjd. När jag tog mig an uppdraget och hade analyserat kundens sajt och inkommande länkprofil visste jag exakt vad jag skulle göra för att få upp den i Google. När man har jobbat länge med SEO är faktiskt sökmotoroptimering rätt förutsägbar. Vi har kunskapen och erfarenheten för att få jobbet gjort.

 

Ovan ser du alltså tre månaders jobb, en ökning med 1112 positioner i Google, många hundra procents mer trafik per månad, omkring 1000 besök per månad +707 besök månad. Första månaden ägnade jag mest åt research och planering. Därefter satte jag igång att jobba på allvar och redan efter en eller ett par veckor ser man plötsligt en plötslig förändring. Därefter jobbar man lite försiktigare med sajten och väntar lite på att positionerna ska stabilisera sig. Sen gör man en ny ordentlig insats och en ny hög brant tornar upp sig i grafen. 

Du kan vara helt lugn och trygg om du överlåter din sajt i mina händer. Jag jobbar alltid på samma sätt och om du mot förmodan inte skulle kunna förvänta dig samma goda resultat låter jag dig veta det. Under mina +12 år som SEO-expert har aldrig någon av mina kunder fallit i Google, inte ens när Google uppdaterat sina algoritmer eller ändrat om rejält. Det här är jag nästan unik om. Alla stora SEO-byråer såg kunder falla pladask ner i Google under perioder mellan 2011-2013 då Google började sitt stora krig mot Webbspam och oetisk SEO. Men för mina egna kunder gick det istället bara uppför. 

  

Copy Writing & Content optimisation

 

Jag gillar språk och att skriva, det har jag alltid gjort. Eftersom jag skriver så bra har jag lyckats få stora uppdrag för internationella sajter och företag genom att lyckas konkurrera ut stora mediabyråer och contentbyråer. Mina kunder gillade helt enkelt det jobbjag gjorde bättre. Inom detta område har jag jobbat med mode, medier, webb och allmänna affiliate-sajter.

Ett av de senaste uppdragen var för Website Planet som förmodligen gjorde mig till Sveriges främsta expert på webbhotell. Jag gick igenom en mängd webbhotell, gjorde den mest omfattande och seriösa undersökningen någonsin i Sverige och skrev texter och recensioner. Undersökningen av Sveriges bästa webbhotell hittar du här 

Ett tidigare exempel på uppdrag var för STYLIGHT, en fashion community som finns i många länder, gjorde jag Content optimisation och Copy. Det var ett projekt under 2012-2013 på drygt ett år. Jag skrev även en enorm mängd texter och artiklar, varav många fortfarande finns kvar på sajten.

 

Hemsidor & SEO-anpassade webbbshoppar

 Egentligen började jag göra hemsidor redan 2003, så det har blivit några genom åren även om det aldrig varit någon huvudsyssla. Det är så tidskrävande att jag väldigt sällan tar mig an ett sånt jobb. En del av hemsidorna var för så länge sedan att de nu är borta eller helt omgjorda. Om du gillar den här hemsidan, rothlindberg.se, så har jag också gjort den.  

Jag gjorde bland annat Sifferhjälpens nya hemsida och jag gjorde en hemsida för internationella Yabelo. Det är väl den senaste jag gillar mest, men den är också omgjord en del och jag jobbar inte längre med någon av dom. 

Yabelo – hemsida

Yabelo säljer fashion stocklots över hela världen. Så här såg hemsidan ut som ny.

Hemsidan är otroligt elegant, enkel och stilren. Designen är helt och hållet min egen, inspirerad av några av de stora modehusens hemsidor.

 

Sifferhjälpen – hemsida

Helene är bokföringskonsult med flera kontor i Sverige. Om du behöver hjälp med redovisning och liknande rekommenderar jag  henne helhjärtat då jag vet hur snabb, effektiv och 

 Den här versionen är något ändrad, lite mer detaljer än den jag gjorde, men i stort sett den samma.