070-598 69 86 info@rothlindberg.se

Priser sökmotoroptimering

Här hittar du priser och förklaringar till hur jag tar betalt.

SÖKMOTOROPTIMERING

Hur tar jag betalt för min sökmotoroptimering? Låt mig börja med att säga att mina priser är både rimliga för den kvalitet jag erbjuder och att mina upplägg är flexibla för att kunna passa de flesta. 

Mina priser ligger på från 850 kr. /timmen för konsulttimmar och från 8000:- per månad för löpande SEO, helhetslösningar. Se flera priser och förklaringar nedan:  

Du kan vara helt lugn att jag inte tar överpriser. Men jag gör inga ”billiga jobb” och konkurrerar inte genom låga priser. Min filosofi är att kvalitet kostar. Det finns inga genvägar.

Till skillnad från flertalet andra aktörer på marknaden tar jag som SEO-konsult inte betalt för luddiga resultat och prestationer eller fungerar som en prenumerationstjänst av X-antal länkar. Istället tar jag betalt för det antal timmar som jag lägger ner på din hemsida per månad. Exakt hur mycket beror på omfattningen och hur många timmar du behöver. Jag går ner i timpris om din sida behöver många timmar, men jag jobbar inte gratis och jag utnyttjar inte flummiga avtal för att ställa in tjänster på autopilot. Du vet alltså exakt till vad dina pengar går.

Du hittar exempel på priser för mina SEO tjänster längre ner. 

 • Jag är flexibel och anpassar mig gärna till din egen budget så gott som det går. 
 • Mina lösningar är alltid skräddarsydda för att passa just din verksamhet så bra som möjligt och jag baserar alltid mina priser på den faktiska tiden jag lägger ner på en kund per månad.
 • Jag har särskilda erbjudanden och upplägg som passar och är särskilt utformade för nya webbplatser och nya företag.

Du som söker priser för sökmotoroptimering och jämför olika SEO konsulter och mediebyråer kommer att finns många olika former av prissättning. Men det är få som lägger upp sitt pris för SEO på hemsidan. Men jag har valt annorlunda och är helt öppen med vad jag tar betalt för min sökmotoroptimering och hur jag räknar priserna.

Så vad ska sökmotoroptimering kosta? Du har exempel nedan, men generellt sett är mitt svar är helt enkelt att det beror på. SEO-priser ska vara rimliga. Jag tar betalt för vad just din hemsida behöver. För det är faktiskt så att alla sajter har olika behov. Det handlar om vad just du behöver i förhållande till din marknad och till dina konkurrenter.

Tänk dig att du jobbar i en bransch med hård konkurrens och att dina konkurrenter har mer innehåll, fler sidor och mycket mera inlänkar än vad din sida har. Och dessutom är det bra kvalitet på allt de gör och de har god koll på det här med sökmotoroptimering. Då behövs mycket mera jobb för att komma ifatt konkurrenterna och slå dom.

Om du vill ha upp sin sidas sökord i Google så att de syns bra så bör din sökmotoroptimering få kosta vad det kostar. Men innan jag går in på detaljerna kan jag säga att jag verkligen inte tar några överpriser.

Se på förslagen nedan som just förslag och exempel: 

 

Priser för SEO

Här är prisexempel, läs mer längre ner för att förstå hur jag tar betalt.

 • SEO – Helhetslösningar (inkl. on- och off-page.) från 8000:- / månad upp till 30.000 /mån.
 • SEO – Konsulttimmar: Från 850:- / för enstaka timmar
 • Detaljerad SEO Audit / SEO-analys: 5000:-
  (analys ingår vid tecknande av helhetslösningar)
 • Enstaka länkar och artiklar, från högkvalitativa bloggar och hemsidor: Fr. 500:- / artikel. Minsta ordervärde 3000:- 

 

Priser för övrig digital marknadsföring

 • Leads – särskild tjänst för leads: 500 – 2000:- /mån.
 • Behovsanalys & strategi för digital marknadsföring: Från 8000:-
 • Google ADS /SEM – sätta upp och optimera konto: 5000:-
 • Google ADS /SEM – Löpande hjälp: Från 2000:- / månad
 • Content / Copy – Från 40 öre / ord (Minsta order motsvarande 10 000 ord)
 • SEO-optimerade hemsidor: Från 30.000:- totalt
 • Konsulttimmar: Från 850:- / för enstaka timmar

 

Mer om hur tar jag betalt för min sökmotoroptimering

Till skillnad från flertalet andra tar jag inte betalt för luddiga resultat och prestationer eller fungerar som en prenumerationstjänst av X-antal länkar. Istället tar jag tar betalt för antal timmar som jag lägger ner på din hemsida per månad. Jag jobbar inte gratis och jag utnyttjar inte flummiga avtal för att ställa in tjänster på autopilot. Du vet alltså exakt vad dina pengar går till.

Exempel: För en mindre hemsida, eller för en hemsida som enbart har ett fåtal sökord som är viktiga, kan du räkna med från 8000:- kronor per månad. Räknar jag på i snitt 10-12 timmar per månad. Antal timmar per månad kan variera mellan olika månader. Ibland kan det röra sig om åtta, ibland om fjorton eller femton.

I detta pris ingår On- och Off-Page SEO, teknisk SEO och innehållsoptimering, samt allt som just din hemsida behöver för att synas bättre på det mest effektiva och gynnsammaste sett utifrån din hemsidas egna förutsättningar. Om din sida behöver fokusera på inkommande länkar gör jag det. Behöver vi lägga tonvikten på nytt innehåll så går vi det.

Om jag räknar på 25 000 kronor /månad för en stor hemsida med många produkter eller tjänster utgår jag från runt 30-35 timmar per månad alltefter behov just den månaden så jag jobbar med hemsidan.

I regel jobbar jag extra mycket med hemsidan den första eller de två första månaderna vilket är skälet till att jag helst tar 3 månader i förskott så kan jag reglera mina tider efter hur mycket det är att göra.  

8000:- kronor är den minsta summan jag brukar rekommendera för en helhetslösning med SEO månadsvis. Jag tar i regel betalt för de tre första månader i förskott. Därefter kan du välja om du vill betala månadsvis, kvartalsvis, för ett halvår eller år, det är helt upp till dig. Jag frågar dig alltid om du vill fortsätta och du kan avsluta när du vill. Jag tar inte heller bort några länkar jag har lagt upp eller på annat sått förstör det arbete jag gjort. Meningen är alltid att det arbeta och tid jag lagt ner skall vara bestående.

 

Priser – Helhetslösningar för SEO månadsvis  

De här priserna är exempel och motsvarar det jag brukar ta för mina tjänster, utgå från dom. 

 

Mindre hemsida med färre viktiga sökord att jobba med:

 • Betalning månadsvis: 10 000 kronor /månad
 • Betalning kvartalsvis: 25 000 kronor (motsvarande 8 500 /månad)
 • Betalning 6 månader: 48 000 kronor (motsvarande 8000 kr. /månad)
 • Betalning 12 månader förskott: 90 000 kronor (7500 /månad )(Extra budget kan tillkomma enligt separat överenskommelse)

 

Normalstor hemsida med många olika produkter och viktiga sökord att jobba med

 • Betalning månadsvis: 16 000 kronor /månad
 • Betalning kvartalsvis: 43 500 kronor (motsvarande 14 500 /månad)
 • Betalning 6 månader: 82 800 kronor (motsvarande 13 800 kr. /månad)
 • Betalning 12 månader förskott: 90 000 kronor (12 500 /månad )
  (Extra budget kan tillkomma enligt separat överenskommelse) 

 

Större hemsida med väldigt många olika produkter och viktiga sökord att jobba med

För stora hemsidor kan det finnas behov att göra en individuell bedömning. Det här är ett exempel du kan utgå från. En riktigt stor hemsida kan kräva mer än ett heltidsjobb och kan behövs kosta över hundratusen kronor per månad. Är det ett sådant jobb ser jag naturligtvis till att anlita assistans alltefter behov.

Exempel:

 • Betalning månadsvis: från 25 000 kronor /månad
 • Betalning kvartalsvis: 70 500 kronor (motsvarande 23 500 /månad
 • Betalning 6 månader i: 132 000 kronor (motsvarande 22000 kr. /månad
 • Betalning 12 månader förskott: 246 000 kronor (20500 /månad)

 

Du får mycket mer för pengarna när du köper SEO-tjänster av mig

Jag låser inte fast dig vid en sökords- eller nyckelordsportfölj.  Istället utgår jag alltid från det din hemsida behöver just nu, och hela tiden ser till behoven. Detta innebär bland annat att man kan omvärdera sökord efter hur bra de konverterar, utgå från trender, skillnader i säsonger osv. Har du en stor sida med många viktiga sökord optimerar jag för hela sajten, för att optimera alla produkterna och tjänsterna för att stegvis få upp så mycket som möjligt, så högt som möjligt.

Hos andra konsulter och webbyråer blir det mycket dyrare och andra typer av kostnader som tillkommer om du skulle vilja lägga till sökord. Du får i regel betala separat för olika sökord, men jag utgår istället från min tid, den faktiska tid jag lägger ner på arbetet och hjälper dig med att få upp så många sökord.  

Företag som har sådana här tjänster tar väldigt mycket betalt för enstaka sökord kommer du att kunna få upp många fler sökord för samma eller bättre pris. Särskilt om det gäller ett större företag/hemsida eller om du har många olika produkter och/eller tjänster som du säljer, är min modell mycket mera gynnsam och kostnadseffektiv för dig.

Då många olika företag som köper SEO-tjänster fokuserar på 10 eller 20 viktiga sökord, en sökordsportfölj, så kan mina kunder ha flera hundra sökord som jag håller koll på och optimerar för. Medan mina kunders konkurrenter kanske är nöjda om de har hälften av sina sökord på en 1:a till 3:e plats på Google kan mina kunder som har ett hundratal produkter se att de har kanske ett femtiotal av sina både mer och mindre viktiga sökord på första plats i Googles sökresultat, samt se att flerdubbelt många finns på Googles förstasida. Det handlar alltså om en enormt stor skillnad i både arbetssätt och i resultat. Mitt sätt att arbeta gynnar helt enkelt mina kunder enormt mycket mer än en ”vanlig” SEO-konsult eller webbyrå.   

 

Kontakta mig:

 

9 + 4 =