070-598 69 86 info@rothlindberg.com

Priser – Vad kostar min SEO & andra tjänster?

Vad kostar SEO eller mina andra tjänster inom digital marknadsföring egentligen? Som en extra tjänst, och till skillnad från de flesta andra, lägger jag upp mina priser här, hur och vad jag tar betalt för, så vet du vad det kostar och behöver inte fundera på det.  

 

Priser för SEO

Här är prisexempel, läs mer längre ner för att förstå hur jag tar betalt.

 • SEO – Helhetslösningar: Från 8000:- / månad
 • SEO – Konsulttimmar: 1200:- / för enstaka timmar
 • Detaljerad SEO Audit / SEO-analys: 5000:-
  (analys ingår vid tecknande av månadslösningar)

 

Priser för övrig digital marknadsföring

 • Behovsanalys & strategi för digital marknadsföring: Från 8000:-
 • Google ADS /SEM – sätta upp och optimera konto: 5000:-
 • Google ADS /SEM – Löpande hjälp: Från 2000:- / månad
 • Content / Copy – Från 40 öre / ord (Minsta order motsvarande 10 000 ord)
 • SEO-optimerade hemsidor: Från 30.000:- totalt
 • Konsulttimmar: Från 1200:- / för enstaka timmar

 

Vad kostar min SEO och hur tar jag betalt?

Till skillnad från flertalet andra tar jag inte betalt för luddiga resultat och prestationer eller fungerar som en prenumerationstjänst av X-antal länkar. Istället tar Jag tar betalt för antal timmar som jag lägger ner på din hemsida per månad. Jag jobbar inte gratis och jag utnyttjar inte flummiga avtal för att ställa in tjänster på autopilot. Du vet alltså exakt vad dina pengar går till.

Exempel: För en mindre hemsida, eller för en hemsida som enbart har ett fåtal sökord som är viktiga, tar jag från 8000:- kronor per månad. Räknar jag på i snitt 10-12 timmar per månad. Antal timmar per månad kan variera mellan olika månader. Ibland kan det röra sig om åtta, ibland om fjorton eller femton.

Om jag räknar på 25 000 kronor /månad för en stor hemsida med många produkter eller tjänster utgår jag från runt 30-35 timmar per månad alltefter behov just den månaden så jag jobbar med hemsidan.

I regel jobbar jag extra mycket med hemsidan den första eller de två första månaderna vilket är skälet till att jag helst tar 3 månader i förskott så kan jag reglera mina tider efter hur mycket det är att göra.  

8000:- kronor är den minsta summan jag tar betalt för en helhetslösning med SEO månadsvis. Jag tar ALLTID betalt för minst tre månader för de tre första månaderna. Därefter kan du välja om du vill betala månadsvis, kvartalsvis, för ett halvår eller år, det är helt upp till dig. Jag frågar dig alltid om du vill fortsätta och du kan avsluta när du vill. Jag tar inte heller bort några länkar jag har lagt upp eller på annat sått förstör det arbete jag gjort. Meningen är alltid att det arbeta och tid jag lagt ner skall vara bestående.

 

Priser – Helhetslösningar för SEO månadsvis  

 

Mindre hemsida med färre viktiga sökord att jobba med:

 • Betalning månadsvis: 10 000 kronor /månad
 • Betalning kvartalsvis: 25 000 kronor (motsvarande 8 500 /månad)
 • Betalning 6 månader i: 48 000 kronor (motsvarande 8000 kr. /månad)
 • Betalning 12 månader förskott: 90 000 kronor (7500 /månad )(Extra budget kan tillkomma enligt separat överenskommelse)

 

Normalstor hemsida med många olika produkter och viktiga sökord att jobba med

 • Betalning månadsvis: 16 000 kronor 
 • Betalning kvartalsvis: 43 500 kronor (motsvarande 8 500 /månad)
 • Betalning 6 månader i: 48 000 kronor (motsvarande 8000 kr. /månad)
 • Betalning 12 månader förskott: 90 000 kronor (7500 /månad )
  (Extra budget kan tillkomma enligt separat överenskommelse) 

 

Större hemsida med väldigt många olika produkter och viktiga sökord att jobba med

För stora hemsidor kan det finnas behov att göra en individuell bedömning. Det här är ett exempel du kan utgå från. En riktigt stor hemsida kan kräva mer än ett heltidsjobb och kan behövs kosta över hundratusen kronor per månad. Är det ett sådant jobb ser jag naturligtvis till att anlita assistans alltefter behov.

Exempel:

 • Betalning månadsvis: från 25 000 kronor
 • Betalning kvartalsvis: 70 500 kronor (motsvarande 23 500 /månad
 • Betalning 6 månader i: 132 000 kronor (motsvarande 22000 kr. /månad
 • Betalning 12 månader förskott: 246 000 kronor (20500 /månad)

 

 

 

Du får mycket mer för pengarna när du köper SEO-tjänster av mig

Jag låser inte fast dig vid en sökords- eller nyckelordsportfölj.  Istället utgår jag alltid från det din hemsida behöver just nu, och hela tiden ser till behoven. Detta innebär bland annat att man kan omvärdera sökord efter hur bra de konverterar, utgå från trender, skillnader i säsonger osv. Har du en stor sida med många viktiga sökord optimerar jag för hela sajten, för att optimera alla produkterna och tjänsterna för att stegvis få upp så mycket som möjligt, så högt som möjligt.

Hos andra konsulter och webbyråer blir det mycket dyrare och andra typer av kostnader som tillkommer om du skulle vilja lägga till sökord. Du får i regel betala separat för olika sökord, men jag utgår istället från min tid, den faktiska tid jag lägger ner på arbetet och hjälper dig med att få upp så många sökord.  

Företag som har sådana här tjänster tar väldigt mycket betalt för enstaka sökord kommer du att kunna få upp många fler sökord för samma eller bättre pris. Särskilt om det gäller ett större företag/hemsida eller om du har många olika produkter och/eller tjänster som du säljer, är min modell mycket mera gynnsam och kostnadseffektiv för dig.

Då många olika företag som köper SEO-tjänster fokuserar på 10 eller 20 viktiga sökord, en sökordsportfölj, så kan mina kunder ha flera hundra sökord som jag håller koll på och optimerar för. Medan mina kunders konkurrenter kanske är nöjda om de har hälften av sina sökord på en 1:a till 3:e plats på Google kan mina kunder som har ett hundratal produkter se att de har kanske ett femtiotal av sina både mer och mindre viktiga sökord på första plats i Googles sökresultat, samt se att flerdubbelt många finns på Googles förstasida. Det handlar alltså om en enormt stor skillnad i både arbetssätt och i resultat. Mitt sätt att arbeta gynnar helt enkelt mina kunder enormt mycket mer än en “vanlig” SEO-konsult eller webbyrå.   

 

 

Kontakta mig:

 

11 + 4 =